RØDT

Bilder av røde blomster i hagene mine

 

 

 

 

Gartneren

THE END!

 

 

SHABBY-CHICK

Her er noen bilder fra leiligheten min slik den så ut for endel år siden. Litt anderledes, mer nøytral og voksen stil i dag, men blir nok aldri noen minimalist ;-)

INSPIRASJON?

 

 

 

 

Honning best mot hoste!

Publiserer her utdrag av en artikkel fra NHI (Norsk helseinformatikk- legers mest brukte oppslagsverk på nett) og poster en link til den opprinnelige artikkelen. Man har ved forskning funnet ut at honning er det beste middelet ved (noen typer) hoste!

Honning best på å lindre hoste

Britiske retningslinjer for hvordan hoste helst bør behandles, blir endret: Etter en gjennomgang av tilgjengelig forskning mener National Institute for Health and Care Excellence (NICE) at leger skal fremme honning som førstevalg når akutt hoste skal behandles.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) og Public Health England (PHE) har laget nye retningslinjer for hvordan leger bør behandle hoste.

Les mer i dette dokumentet fra NICE

Etter å ha gjennomgått tilgjengelig forskning på området, er konklusjonen at honning er effektivt for å redusere symptomene på akutt hoste som følge av øvre luftveisinfeksjoner.

Rådene gjelder for voksne og barn over 5 år. Honning bør ikke brukes til barn under 1 år.

Bør unngå antibiotika

National Health Service (NHS) skriver at den nye retningslinjen for akutt hoste er fortsatt i konsultasjonsfasen, noe som betyr at anbefalingene kan endres basert på tilbakemeldinger fra spesialister. Trolig vil det ikke bli betydelige endringer. 

NHS skriver at de fleste tilfeller av akutt hoste skyldes virusinfeksjoner, som går over av seg selv. De understreker at antibiotika er ineffektiv som behandling av virusinfeksjoner og kan forårsake ubehagelige bivirkninger.

"Antibiotika bør kun brukes dersom pasienten er svært dårlig eller har økt risiko for komplikasjoner på grunn av en underliggende helsetilstand som cystisk fibrose", skriver NHS.

Fant gode bevis for at honning virker

Med akutt hoste menes hoste som varer i kort tid (dager eller uker). De nye retningslinjene er ment for akutt hoste relatert til infeksjoner i øvre luftveier (for eksempel forkjølelse eller influensa), akutt bronkitt og andre nedre luftveis- eller brystinfeksjoner (unntatt lungebetennelse).

NICE og PHE fant bevis fra tre randomiserte kontrollerte studier, som alle undersøkte bruk av honning hos barn og unge.

Disse forskningsresultatene førte til at NICE og PHE foreslår at honning kan brukes til å lindre hostesymptomer, men bare hos personer over 1 år. Antibiotika bør vanligvis ikke benyttes. Retningslinjen bemerker også at honning kan utgjøre en risiko for tannråte.

Hvordan bruke honning

Det er mange hostemidler som inneholder honning, men du kan gjerne lage det selv og få samme effekt.

NHS foreslår følgende: 

  • Klem en halv sitron i et krus med kokende vann
  • Tilsett 1 til 2 ts honning
  • Drikk mens det fortsatt er varmt (ikke gi varme drikker til små barn)

Link til artikkel: "Honning best på å lindre hoste":  http://nhi.no/livsstil/egenomsorg/Honning-best-pa-a-lindre-hoste/

Og en artikkel til:

Honning - effektivt mot hoste

En enkel dose med honning før leggetid til et barn med hoste kan gjøre hosten mindre plagsom: http://nhi.no/forskning-og-intervju/honning-mot-hoste/

 

Generelt om honning, artikkel på NHI`s nettsider:

Honning

Mange forhold gjør at de fleste plantebaserte produkter ikke er etterprøvd etter høyeste vitenskaplige standard. Her følger en vurdering basert på de mest anerkjente kildene: http://nhi.no/livsstil/alternativ-medisin/naturpreparat/honning/

MER OM HONNING, NÆRINGSINNHOLD OG HELSEFORDELER PÅ HONNINGSENTRALENS SIDER:

Et naturprodukt

Honning er et rent naturprodukt, helt uten tilsetningsstoffer. Den har ulik smak, farge og konsistens avhengig av hvilke planter nektaren er hentet fra.

Antioksidanter er stoffer som kan redusere oksidasjon og/eller nøytralisere de skadelige effektene av frie radikaler. Oksidativt stress er sett på som en av årsakene til den økende forekomsten av bla. hjerte- og karsykdommer og kreft. Nyere forskning tyder på at honning inneholder både fenoliske og ikke-fenoliske antioksidanter. Mengden og typen varierer noe i forhold til hvilke blomster nektaren er samlet fra. Mørke honningtyper har generelt høyere antioksidantinnhold enn lys honning.

I en studie med 25 friske voksne, viste Gross og hennes kolleger at honning kan øke nivåene av antioksidanter. I 29 dager spiste 25 friske voksne 1,5 gram honning pr kilo kroppsvekt hver dag i tillegg til det vanlige kostholdet. Blodprøver tatt på begynnelsen og slutten av studien viste at nivået av antioksidanter økte. Gross presenterte resultatene på et møte arrangert av American Chemical Society i Anaheim, California i mars 2004.

Honning og kalsiumopptak

For å redusere risikoen for å utvikle osteoporose (benskjørhet) er det viktig å få i seg nok kalsium. Følgelig er det også viktig at det man får i seg av kalsium faktisk blir tatt opp av kroppen.
Forskere ved Purdue University i USA har i dyreforsøk vist at honning øker opptaket av kalsium. Faktisk fant de at kalsiumopptaket økte når honninginntaket økte. Selv om disse forskningsresultatene må bekreftes gjennom testing på mennesker, er de foreløpige resultatene oppløftende.

Honning og melkesyrebakterier

Det er velkjent at en del melkesyrebakterier er viktige for å opprettholde en sunn og balansert fordøyelsesfunksjon.
En av de viktigste bakteriene i denne sammenheng kalles Bifidobacterium (finnes bla. i Biola og Cultura fra TINE).

En måte å øke mengden bifidobacterium i fordøyelsen på er å spise prebiotika; mat som inneholder stoffer som øker veksten og aktiviteten til disse positive bakteriene. Honning inneholder flere stoffer som kan fungere som prebiotika. Forskning utført ved Michigan State University har vist at man kan øke veksten, aktiviteten og overlevelsen til Bifidobacterium ved å spise honning sammen med meieriprodukter som inneholder disse bakteriene.

Infoartikkelen fra honningsentralen i sin helhet med henvisning til forskningsstudier:

http://www.honning.no/et-naturprodukt

SØT LITEN SAK ;-)

SAVE THE HONEY BEE!