VENNSKAP

Vennskap er en av livets største gleder. Og vennskap begynner alltid med et første møte, så husk: "En fremmed kan være en venn du ikke kjenner enda" ;-)

 
"A little help from my friends" Joe Cocker :

Jada! Jeg er Katolikk jeg, og vi er jo et så "dørgende kjedelig anemisk fordømmende folkeferd" iflg den sekulære norske folkeoppunionen (Gliiis!). En av mine beste venner er en gammel nonne, og hun er et av de minst fordømmende og anemiske mennesker jeg kjenner med et digert varmt kjøtthjerte og bønnenever med krutt i. En klok, raus og broadminded dame, så jeg har Mye å takke Gud og min Kirke for. Hun har forøvrig sansen for "Sister Act". Humørfylt dame! Klosteret hennes har forresten hatt et samarbeid med åpen Kirkegruppe m Anders Rogg i spissen, så "so much" for homohatet folk tilskriver oss! Jesus er ingen festbrems! Det første underet han gjorde var jo å redde brudefolkets ansikt så ikke festen dabba av når folk alt var godt brisne og festen godt i gang og de pluttselig var tom for vin. Da tok den hellige Jomfru Maria en prat med sin Sønn og sa her må du redde festen- Og så lagde han "gammel årgangsvin" av vann. Livet som kristen katolikk er ikke trist.

Med et sant trosliv blir livet bare Bedre og rikere! Man trenger ikke å ha "Han tek ikkje glansen av livet" som favorittmusikk selv om man er kristen, selv om teksten i den Salmen slett ikke er så dum heller. Min gamle, gode Sogneprest er heller ingen tørrpinn og kunne være riktig vittig i sine velmaktsdager. Jeg tror han likte "beelsebuls katolske Fruer" omtrent like dårlig som beelsebuls fluer (Beelsebul betyr "Fluenes herre" og er et navn på Djevelen). Men gjett om han Er en ekte god, gammeldags vaskeekte prest- Alltid! Det er bare ikke alle som har "skjønt det".

Jeg har altså mange Gode kvalitetsvenner som jeg setter høyt. Sist jeg skulle ha fest viste det seg derimot at de fleste av mine venner var fullbooka den helgen. Da ba jeg bare de av mine venner som kunne komme fylle opp med noen av sine venner, og så hadde vi en Skikkelig fin og hyggelig fest. Takknemlig! ;-)

Men så ble det jo et lite terroranslag utpå natta da! Hi hi, neida- Bare en av gutta som snubla over en fakkelboks ;-)

ENSOM? I AFRIKA VET DE IKKE HVA ENSOMHET ER, FOR DE ER ET VELDIG SOSIALT FOLK DET ER EN LYST Å INVITERE TIL FEST! ANBEFALES!

Vi nordlendinger er også ganske "folkelige, gjestfrie, ærlige og sosiale ;-)

"Æ e nordlending æ" :

Om livet er hardt og traurig får vi gjøre det beste utav det! Der har nordlendingen lang erfaring. JEG TRIVES UTROLIG GODT I DET FLERKULTURELLE LANDSKAPET MEN HAR ALDRI GLEMT HVOR JEG KOMMER FRA, OG HAR TATT MED DEN GODE DEL AV BARNELÆRDOMMEN PÅ REISEN GJENNOM LIVET, OG STÅR GANSKE STØTT IDAG PÅ FAST GRUNN! OG DET ER VEL SÅNN DET ER, AT JO TRYGGERE MAN ER PÅ SEG SELV OG EGET STÅSTED JO MINDRE REDD ER MAN FOR MENNESKER MED EN ANNEN KULTUR, ETNISITET, LEGNING, LIVSSYN, RELIGION ENN SIN EGEN.

MEN SOM NORDLENDINGER AV FOLKEDYPET FLEST HAR JEG IKKE "KOMMET LETT TIL TING" I LIVET! JEG HAR VÆRT UTE I HARDT VÆR, MEN "VI STÅR AN AV" OG DET ER EN TID FOR ALT. INNIMELLOM GJØR DET SEG MED EN FEST ;-)

OG SÅ TAR VI EN FOR MIN FAR!: "Nordavindsvalsen" : https://youtu.be/mNsqpvVyqJE


Min far hadde nok ikke vært så fornøyd med hudfargen på en del av gjestene mine, men mye er ham unnskyld fordi han bare var en gammel, tradisjonell fisker og en svært enkel og dårlig opplyst mann. Som familierforsørger var han derimot suveren, så jeg så ganske lite til ham som barn. Vi var ikke rike i den forstand men jeg manglet intet materielt i oppveksten. Min far var materialistisk orientert og glad i penger og det var ikke før helt mot slutten jeg tror det gikk opp for ham at det ikke er gods og gull livslykken kommer an på. Hadde han vært litt smartere kunne han brukt pengene sine til større glede for seg selv og sine nærmeste isteden for å sitte og gnure. Penger er godt å ha og man bør investere dem godt.

En slik fest som dette gir imidlertid så mye livsglede og man knytter band, så det var vel verdt det! Og hvem vet hvor lenge vi får leve...Selv har jeg aldri hatt penger som mål i livet og er nok for mye av en filantrop til noen sinne å bli rik. Har man i motsetning til meg veldig mye penger er det imidlertid klokt å investere de slik at pengene "jobber for en", dvs at man har avkastning og penger kan investeres i mye godt og brukes til verdiskapning. Om man tror livet er en konkurranse der den som har mest når han dør har "Vunnet" er man derimot ille ute å kjøre. Det viktigste i livet er ubetalelig og kan ikke kjøpes for penger. Det var den lille visdommen for denne gang. Men å være kristen katolikk er altså Ikke synonymt med å være et intolerant trangsynt hengehode, slikt finner du vel heller i veldig nasjonale og lokale bedehussamfunn i trange fjorder. Men det er mulig jeg har fordommer der for jeg har aldri vært på slike steder, der er Jeg "fremmedkulturell" . At det Cornelis synger om i denne visa selv om HAN Ihvertfall ikke var noen snerpete, forskremt Bedehusgutt som ikke tør å leve "av frykt for synd og dom" går veldig godt sammen med Evangeliets lære er det ingen tvil om. Og han "forkynner det godt"- Bedre enn en del Skriflærde kunne uttrykt det ;-)

SÅ DA SIGER JEG AMEN MED CORNELIS! :-) En fattig trubadur;


 

 

 

 

 

 


 

Mine Akeleier. 06.- 2018

Akeleie finnnes i mange ulike varianter og kulører. Mine går i ulike blåtoner, som er de mest vanlige variasjonene. De blomstrer i mai/juni og er en anvendelig plante i hagen fordi den tåler skygge/halvskygge og er såpass "delikat" at den slipper lys igjennom til andre planter. Frør seg lett og tørre frøkapsler kan du grave så vidt ned i jorden der du vil ha flere. Her er noen bilder av mine. (Noen bilder er grafisk manipulert)