Norwegians seen from the outside!

Morsom bok som har et og annet godt poeng. Det vi nordboere anser som "helt normal" kan fremstå temmelig merkelig på folk som kommer utenfra. Vi er noe for oss selv, og "folk flest bor i Kina", så kvantitativt sett er nordmenn flest temmelig unormale i internasjonal målestokk.

Jeg tror virkelig ikke vi hadde blitt "Kinesere av hjertet", snakket flytende kinesisk og spist hund med velbehag etter noen få år i Kina slik enkelte nordmenn forventer av våre nye nordmenn når de snakker om "integrering". Da bruker de begrepet integrering på en missforstått måte som handler om at andre skal oppgi sin egen kulturelle og nasjonale identitet og bli prikklike etnisk norske. Etninsk norske er jo imidlertid ikke noen homogen gruppe, og har aldri vært det. Kanhende er det just "utlendingene" som den franske forfatteren av boken, som har klarest blikk på hva som er "Typisk norsk".

Ellers er nå tross kulturelle ulikheter mennesker som folk flest uansett hvor man kommer i verden, så at det er "typisk norsk å være god" er en ren myte. Selvironi kan imidlertid velfødde, heldige nordmenn koste på seg. Og jeg? Jeg spiser sjelden brunost, poteter eller brødmatpakke, og etter å ha gått anene litt etter i sømmene har jeg funnet ut at min slekt som de fleste andre slekter i Norge ikke er rotnorske, men godt ispedd blod både fra øst, vest og sydover i Europa. Noe er alikevel "symtomatisk" for nordmenn ;-)

Norwegian motions and social customs:

 

This is the normal timeline

In most countries around the world


In Norway

It works a little bit differently

It usually starts here in a bar or on Tinder

 

Then there is a fast forward process to the traditional last step

If you wake up the next morning and the person is still next to you

You invite her for a date

If that works well

You go back here

 


If that still works well

And only then

Can you say "hei" if you meet in the hallway!

 

Then you invite for a second date
And then for dinner

 

KAN VI LE LITT AV OSS SELV..? ;-)

0

Skriv en ny kommentar