De to store e enige: ALLE har tørna!

Den ene, Carl Gustav Jung, en frodig, spirituell og åndelig orientert, intuitiv, humørfylt, varm og levende personlighet . Kanskje ikke helt "sane", men sunn! (oralkarakter jf Freuds lære?) Han gikk i sjelsdypet inn til det spirituelle og hengte seg ikke for mye opp i egen navlelo, men konsentrerte sitt arbeid mye om de dypere lagene, det kollektive ubevisste, symbolspråk og den mer "mystiske" siden av menneskelivet. Ellers syntes han å være en mann som tok for seg av livets goder, og på ingen måte i det nevrotiske. Og han var glad i damer, damene sikkert i ham også! Jeg har vesentlig større sans for Jung enn for Freud. Ut av den jungianske psykologien har det også kommet en personlighetstest som er noe av det bedre av slikt. Meyer Briggs testene brukes bl.a ifht hva slags arbeid man bør satse på ifht hvilke personlighetstrekk man har, og den kan gi et ganske nyansert bilde innenfor grunntyper og undergrupper. Good stuff! MEN psykologi Er nå bare psykologi. Mennesket og livet er mer enn psykologi! De sunneste lever det uten å analysere det ;-)

Den andre, en seksuelt hemmet ateistisk, intellektualiserende, alvorlig, tvangspreget, nevrotiker (analkarakter jf Freuds lære?) Freud var sjelegranskeren som drev med introspeksjon og utforskning av det ubevisste sjeleliv med fokus på det enkelte individ og endte stort sett opp med å dra alt ned til at problemene egentlig skyldes at vi ikke puler fritt og uhemmet som kaniner uten moral og sosial kontroll. Det var neiggu meg ikke ofte at en sigar var bare en sigar for den mannen. I dagens psykologi er psykoanalysen og freuds lære mer av basic og historisk interesse for alle andre enn spesielt interesserte og gamle gubber, og man har gått bort fra og utviklet og utvidet freuds "skjematekning" og overforenkling selv om han Var en viktig pioner og kanskje en "frigjører" for noen kvinner i en tid og kultur da kvinner helst ikke skulle ha noen seksualitet, men han Overfokuserte på seksualiteten så til de grader. Fikk nok ikke hatt seg nok nei! Så psykologien ble vel en måte å nærme seg og prøve å forstå disse kvinnelige vesener "fra en annen planet". Han appelerer mest til sånn passelig gode hjerner som liker litt intellektuell gymnastikk, men freudiansk tenkning er nå egentlig så enkel å få til "å stemme" med alt, at det er ren onani og tro man er særlig smart av den grunn. Det skal ikke mye til å "runke frem en freudiansk analyse", og jeg tror strengt tatt ikke egentlig han Var så glad i kvinner. Men Freuds intellekt var nok godt nok. Men når man først har lest litt Freud, fungerer det som et Columbi egg. Det Er ikke så vanskelig! Teoriene hans er jo ganske så enkle og skjematiske.

Jeg mistenker at Freud var litt humørløs sammenlignet med Jung, men det er noe i det. En ting er at man tørner, men noe må man jo tørne Av. Det ska någe te, men der e nok å ta av! :

Kanskje var han ikke så glad i mennesker, mer opptatt av å finne ut hvordan vi "fungerer" på innsiden, da særlig kvinner? (penetrerende sadistisk, hat mot kvinner, seksuelle komplekser, personlige dameproblemer, lack of natural sexappeal? Han var iallfall SYKT opptatt av og fiksert på seksualiteten, og det var særlig kvinner han beskjeftiget seg med som psykoanalytiker. Han brukte Mye tid både på oss og på tissen sin. I sin personlige dagbok skrev han at han mastruberte så mye at han fikk ubalanse i nervesystemet. Han ordna seg imidlertid med litt kokain for å freshe seg, noe han ytret at han "simpelthen bare ble mer normal av".)

Så da var det ikke så rart han datt ned på følgende konklusjon? Katter er jo absolutt ålereite dyr. Og samvær med katter er langt mer terapautisk enn å ligge på en benk og plukke navlelo mens en godt betalt psykoanalytiker sitter og halvsover ved siden av. Tror ikke det er mye å hente der med mindre man rett og slett er så sjølopptatt at man gladelig betaler noen man kan føle seg viktig for for å måtte høre på den ulidelige talestrømmen fra pasientes uinteressante sjelsliv. Jeg kjenner ei som har holdt på sånn i over 20 år uten å komme av flekken eller vokse en millimeter og dama er dønn kjedelig så eg sku virkelig hatt godt betalt for å høre henne snakke om seg selv i 20 år! Da er katter bedre selskap. Jeg har ei sjøl ;-)

OM MAN ER I DEN MINSTE TVIL OM AT MENNESKET ER EN IRRASJONELL SKAPNING OG AT "HUMAN KIND IS INSANE" ER DET BARE Å TA EN KIKK PÅ VERDEN, MENNESKEHETENS HISTORIE OG VERDEN IDAG. VI HAR FUCKA DET SKIKKELIG TIL, SÅ IKKE ET VONDT, NEDSETTENDE ORD OM DE SOM VELGER Å BRUKE MYE AV SIN TID PÅ Å SPILLE BINGO! ;-) DET SKJER IKKE MYE GALT OG INGEN BLIR SKADET PÅ VERKEN KROPP ELLER SJEL MENS DE SITTER OG SPILLE BINGO. MULIG JEG NÅ HAR FUNNET LØSNINGEN PÅ VERDENS PROBLEMER! OM ALLE VAR OPPTATT MED Å SPILLE BINGO HADDE DET VÆRT FRED PÅ JORD, OG DET ER JO ET LOGISK SPILL, SÅ DET ER IKKE MYE GALSKAP I DET HELLER ;-)

DET ER BARE SÅ KJEDELIG Å SPILLE BINGO, SÅ JEG VIL HELLER FINNE PÅ LITT HEKKAN, OG BESKJEFTIGE MEG MED "UHYRE INTELLIGENTE, MENINGSFYLTE OG GIVENDE TING" OG TENKE PÅ "FRYKTELIG SANNE, KLOKE, KUNNSKAPSRIKE OG INNSIKTSFULLE TING" OG GJERNE DELE I BØTTER OG SPANN AV MIN "UMÅTELIGE VISDOM" ENN Å SITTE I ET BINGOLOKALE OG FORDRIVE TIDEN. FOR LAVPANNET LETT UNDERHOLDNING BLOT TIL LYST ER DA VISSELIG OGSÅ EN "STYGGEDOM". OG FOLK SOM KOSER SEG MED ERKLÆRT DÅRLIG LITTERATUR OG ELLES HAR DET BRA OG ER VEL TILFREDSE MED LIVET, OG STORT SETT HAR NOK MED DET DAGLIGE BRØD PÅ EN ELLER ANNEN LAVSTATUS ARBEIDSPLASS SOM REMA 1000 HVOR DE TRIVES ALDELES UTMERKET, ER JO BARE "FOLKELIGE, INFANTILE, DUMME UNDERMENNESKER" SOM LEVER "UBETYDELIGE, MENINGSLØSE, ANONYME LIV. VI "SMARTINGER MED HØYERE ASPIRASJONER OG BEHOV FOR STIMULI OG UTFORDRINGER" HADDE IKKE HOLDT EN DAG I KASSEN PÅ REMA . VI HADDE VANTRIVDES SOM POKKER OG FÅTT EN KNEKK I SELVFØLELSEN OM VI HADDE BLITT TVUNGET TIL NOE SÅNT. DET LIGGER UNDER VÅRT NIVÅ! DET VILLE VÆRT SLØSING MED BEGAVEDE, KOMPETENTE MENNESKELIGE RESSURSER. DET VET JO ALLE INTELLIGENTE, INTELLEKTUELT UTVIKLEDE, MODNE  MENNESKER MED ET VISST KULTURNIVÅ OG GOD ALLMENNDANNELSE SOM HAR "STØRRE OG VIKTIGERE TING" FORE. OG DET ER VEL KANSKJE DER PROBLEMET LIGGER ;-)

HVEM AV OSS HAR BEST LIVSKVALITET OG DET LETTESTE LIVET NÅR DET KOMMER TIL STYKKET?

IKKE RART STØRE, SOM ER EN KLOK MANN, STÅR OFFENTLIG FREM MED AT HAN SYNS GRANDIOSA ER GODT OG "SNOBBER NEDOVER". LITT SÅNN "WANNA BE ARBEIDERKLASSE, SOM NÅR KRONPRINS HÅKON DRØMTE OM Å BARE VÆRE "JONNY FRA STOVNER"? DET STORMER MER OG BLÅSER KALDERE VIND PÅ TINDENE, OG INTERNASJONAL STORPOLITIKK ER OFTE ENN SKITTEN AFFÆRE I DENNE GALE VERDEN.

 

0

Skriv en ny kommentar